MARACUJOVÁ PONCHA
PONCHA je tradiční madeirský alkoholický drink pro letní dny.
Vyrábí se z čerstvého ovoce, podle sezónní dostupnosti a 51% bílého madeirského rumu Branca. Poncha je buď tradicionale, regionale, maracuja, tangerine, limao nebo pomerančová. V poslední době se ale dělá i morango, pesca, nebo negro.
K PONCHE se podávají neloupané burské oříšky, vlčí bob ve slaném nálevu, můžou být i grilované chapadýlka z chobotnice, popř čerstvé mušle na způsob ústřic.
Pokud navštívíte nějakou zapadlou hospůdku na vesnici, můžete dostat ovarové maso s kůžemi a vařený brambor s krvavým jelítkem.
Protože se mě do rukou dostala 100% šťáva z maracuje, tak jsem si maracujovou Ponchu vyrobil doma. Byla naprosto autentická. Možná proto, že jsem si z Madeiry dovezl originální švrlák na PONCHU 🙂
a tady máte postup na výrobu PONCHA REGIONALE
1 Response
[…] Nespornou výhodou tohoto množství je jeho další využití. Můžete z něj vyrobit skvělé smoothie na léto, nebo přidávat po lžíci do zmrzlin, nebo vyrobit další specialitu, tentokrát z ostrova Madeira a tím je MARACUJOVÁ PONCHA […]