MARACUJOVÁ PONCHA

PONCHA je tradiční madeirský alkoholický drink pro letní dny.

Vyrábí se z čerstvého ovoce, podle sezónní dostupnosti a 51% bílého madeirského rumu Branca. Poncha je buď tradicionale, regionale, maracuja, tangerine, limao nebo pomerančová. V poslední době se ale dělá i morango, pesca, nebo negro.

K PONCHE se podávají neloupané burské oříšky, vlčí bob ve slaném nálevu, můžou být i grilované chapadýlka z chobotnice, popř čerstvé mušle na způsob ústřic.

Pokud navštívíte nějakou zapadlou hospůdku na vesnici, můžete dostat ovarové maso s kůžemi a vařený brambor s krvavým jelítkem.

Protože se mě do rukou dostala 100% šťáva z maracuje, tak jsem si maracujovou Ponchu vyrobil doma. Byla naprosto autentická. Možná proto, že jsem si z Madeiry dovezl originální švrlák na PONCHU 🙂

a tady máte postup na výrobu PONCHA REGIONALE

1 Response

  1. 10. 5. 2022

    […] Nespornou výhodou tohoto množství je jeho další využití. Můžete z něj vyrobit skvělé smoothie na léto, nebo přidávat po lžíci do zmrzlin, nebo vyrobit další specialitu, tentokrát z ostrova Madeira a tím je MARACUJOVÁ PONCHA […]

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *