DOMÁCÍ CHLEBA S VLAŠSKÝMI OŘECHY
Když se doma upeče chleba, je to úplně jiný zážitek než si ho koupit. Přitom to nedá tolik práce. Je však nutné si jeden den počkat než těsto vykyne.
RECEPT:
Co budeme potřebovat na přípravy domácího chleba z hrnce:
- 3 hrnky hladké mouky
- 1,5 hrnku vlažné vody
- 0,5 lžičky sušeného droždí
- 1,5 lžičky soli
- drcený kmín
- vlašské ořechy
POSTUP:
Do misky dáme všechny suché potraviny, zamícháme,
přidáme vodu a znovu zamícháme, zakryjeme fólií a necháme kynout 12 hodin.
Já to dělám večer a ráno vyklopím na desku a trošku hmotu vytvaruji do bochníku a nechám hodinku nakynout.
Mezitím troubu nechám rozehrát na 230st C a na půlhodinu dám litinový hrnec do trouby vyhrát.
Do horkého hrnce nebo pekáče opatrně přendáme nakynuté těsto na papíře na pečení, zakryjeme a pečeme 30 minut.
Odkryjeme a pečeme ještě 20 minut, aby se nám udělala
krásná křupavá kůrka a je hotovo.
Vyklopíme a trochu potřeme studenou vodou. U nás se sní většinou ještě teplý 🙂
Ideální je k němu podávat DOMÁCÍ ŠKVARKOVOU POMAZÁNKU
1 Response
[…] chleba k podávání – ideálně DOMÁCÍ CHLEBA S VLAŠSKÝMI OŘECHY […]