DÝŇOVÉ LATTE
Tuhle žhavou podzimní novinku se naučila připravovat Bára. V nějakém US seriálu zaslechla, že si v kavárně objednává někdo DÝŇOVÉ LATTE a rozhodla se ho připravit.
Samozřejmě že Američané do dýňového latte používají sladký dýňovy sirup k tomuto účelu připravený. Bára na to šla však po svém. Oloupala dýni Hokaido a uvařila ji v hrnci: viz recept
DÝŇOVÉ PYRÉ:
- k oloupané dýni přidáme trochu vody a vaříme dokud nezměkne.
- 100 g cukru
- kousek čerstvého zázvoru
- 1 lžička skořice
- 2 lžičky hřebíčku
- ½ lžičky strouhaného muškátového oříšku
- 1 vanilkový lusk
Uvařenou dýni rozmícháme s kořením tyčovým mixérem do hladka a ideálně přepasírujeme cedníkem na čaj. Takto připravená směs nám vydrží v lednici minimálně týden.
Příprava Dýňového latte je jednoduchá. Do sklenice dáme 2-3 lžičky dýňového latte. V konvičce našleháme latte (mléko) a nalejeme na dýňové pyré, tak aby se pyré s mlékem nepromíchalo. Na závěr doplníme espressem a je hotovo. Pokud je latte macchiato barevně rozvrstvené tak se vše povedlo. Dýňové latte je opravdu velmi chutnou a zároveň zahřívací variantou pro tyto deštivé podzimní dny.