Bystřičský Kremschnitt

Bára s Hankou pekly a já jsem vařil 😉 Pěkně jsme si tu neděli osladili.

SUROVINY

  • 2x 275 g listové těsto
  • 1 l mléko
  • 3 bal. vanilkový pudink
  • 10 PL moučkový cukr
  • 250 g máslo
  • 2 ks žloutky
  • 750 ml smetana ke šlehání

Příprava:

  1. Upeču 2 pláty listového těsta. Horní plát je lepší upéct již nakrájený na čtverečky. Peču na horkovzduch na 180 °C asi 10 minut.
  2. Zatímco se pečou těsta, připravíme si polevu a krém.
  3. V mléce rozmíchám pudinkové prášky, přidám cukr a žloutky. Po mírném vychladnutí přidám máslo a mixérem vyšlehám hladký krém, který ještě mírně teplý nanesu na jeden plát těsta.
  4. Do šlehačky přidám ztužovač a vyšlehám. Poté navrstvím na krém, pokladu čtverečky těsta a hotovo. 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *