Bystřičský Kremschnitt
Bára s Hankou pekly a já jsem vařil 😉 Pěkně jsme si tu neděli osladili.
SUROVINY
- 2x 275 g listové těsto
- 1 l mléko
- 3 bal. vanilkový pudink
- 10 PL moučkový cukr
- 250 g máslo
- 2 ks žloutky
- 750 ml smetana ke šlehání
Příprava:
- Upeču 2 pláty listového těsta. Horní plát je lepší upéct již nakrájený na čtverečky. Peču na horkovzduch na 180 °C asi 10 minut.
- Zatímco se pečou těsta, připravíme si polevu a krém.
- V mléce rozmíchám pudinkové prášky, přidám cukr a žloutky. Po mírném vychladnutí přidám máslo a mixérem vyšlehám hladký krém, který ještě mírně teplý nanesu na jeden plát těsta.
- Do šlehačky přidám ztužovač a vyšlehám. Poté navrstvím na krém, pokladu čtverečky těsta a hotovo.