Vietnamské smažené závitky

Vietnamské smažené závitky nejsou nijak složitým jídlem. Spíše je to piplačka a jednotlivé kroky zaberou víc času. Nejdéle potrvá krájení všech ingrediencí do náplně na drobno.

SUROVINY

  • SMĚS:
  • 40 g sušeného jidášova ucha
  • 30 g sušených shiitake hub
  • 2 ks větší mrkve
  • 150 g mungo klíčků
  • hrst nasekaného pórku- použijte bílou část stonku
  • 1/2 ks červené cibule (nebo hrst nasekané jarní cibulky)
  • 3 stroužky česneku
  • 300 g přírodního tofu
  • 80 g skleněných nudlí
  • 2 lžíce veganské ústřicové omáčky (lze nahradit 2 lžícemi sójové omáčky)
  • 3 lžíce veganské rybí omáčky (lze nahradit 3 lžicemi sójové omáčky)
  • 1 lžička mořské soli
  • pepř
  • rýžový papír na smažení
  • olej na smažení
  • NA OMÁČKU:
  • 200 ml teplé vody
  • 2 lžíce veganské rybí omáčky (lze nahradit 2 lžicemi sójové omáčky)
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mořské soli
  • chilli papričky

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *