Vietnamské smažené závitky
Vietnamské smažené závitky nejsou nijak složitým jídlem. Spíše je to piplačka a jednotlivé kroky zaberou víc času. Nejdéle potrvá krájení všech ingrediencí do náplně na drobno.
SUROVINY
- SMĚS:
- 40 g sušeného jidášova ucha
- 30 g sušených shiitake hub
- 2 ks větší mrkve
- 150 g mungo klíčků
- hrst nasekaného pórku- použijte bílou část stonku
- 1/2 ks červené cibule (nebo hrst nasekané jarní cibulky)
- 3 stroužky česneku
- 300 g přírodního tofu
- 80 g skleněných nudlí
- 2 lžíce veganské ústřicové omáčky (lze nahradit 2 lžícemi sójové omáčky)
- 3 lžíce veganské rybí omáčky (lze nahradit 3 lžicemi sójové omáčky)
- 1 lžička mořské soli
- pepř
- rýžový papír na smažení
- olej na smažení
- NA OMÁČKU:
- 200 ml teplé vody
- 2 lžíce veganské rybí omáčky (lze nahradit 2 lžicemi sójové omáčky)
- 2 lžíce třtinového cukru
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 stroužky česneku
- 1/2 lžičky mořské soli
- chilli papričky