GRILOVANÁ VEPŘOVÁ ŽEBRA

Při grilování žeber je důležité je nejprve naložit a potom uvařit do měkka.

1 den marinovaná v přísně tajné směsi koření a supertajné kombinaci ingrediencí, přičemž nechybí ani karibský rum. Dále grilujeme na dřevěném uhlí na nepřímém žáru 2 hodiny. Inspiraci hledejte na 2 straně zeměkoule. 😉

naložená žebra

Na Marinádu budeme potřebovat:

  • 3 lžíce hořčice
  • 3 lžíce kečupu nebo protlaku
  • 1/2 lžičky soli
  • 200 ml suchého jablečného cideru

Smíchejte v misce všechny ingredience na marinádu – suchý cider, hořčici, protlak a sůl. Žebra jsem nechal v tašce od řezníka (nerad myju nádobí) a marinádu jsem do ní vylil. Všechno jsem důkladně promačkal, aby se marináda dostala k celému povrchu každého kousku žeber. Tašku jsem dal přes noc do lednice a nechal odpočívat.

žebírka na grilu

Na druhý den jsem dal žebra do pekáče podlil vodou tak, aby byly na dně pod nimi 1 – 2 cm tekutiny. Pak už stačí přiklopit poklicí, přivést k varu, dokud maso nebude opravdu měkké a kosti nebudou téměř samy odpadat. Zabere to cca 90 minut.

Takto upravené kousky rovnou kladu na gril a pomalu griluju cca 30 min na nepřímém ohni. Během grilování potírám zbytkem marinády.

hotová žebra

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *