Rostou!
Vyrazili jste už do lesa? Takové krásné Křemenáče jsme nasbírali pod lesem na louce.
Teplé a vlhké počasí svědčí hřibům.
Křemenáč je vhodný do polévek, do houbových směsí nebo základů pod masa nebo jako smažený řízek. Výborný je také naložený v octovém nálevu či konzervovaný v soli nebo tuku.
Hřib kovář je typicky první jarní houba. Moc lidí ho nezná a proto ho ani nesbírá. Klobouk mívá vcelku sytě hnědý a rourky karmínově červené. Tvar klobouku bývá různý, tradičně se setkáme s kloboukem plochým, klenutým, ale i vypouklým. Třeň bývá soudkovitý až válcovitý. Na řezu dužnina během několika vteřin silně modrá
Do lesa jsme původně nešli pro hřiby, ještě že Hanka s sebou nosí sáček.