KRÁLÍK NA ČERNÝCH OLIVÁCH (Coniglio alle olive, Broccoli con acciughe)

Tento výborný recept jsme převzali z kuchařky Emanuela Ridiho. Jedná se o naprosto geniální kombinaci chutí a rozhodně je tento recept potřeba zařadit mezi top 10 na přípravu králíka.

Není nic lepšího, než tento recept vymakat ještě navíc tím, že ho připravíte venku v kotlíku .

Postup:

Naporcovaného králíka osolíme a opepříme, obalíme lehce v mouce a osmažíme na oleji.

Jakmile chytne barvu, přidáme najemno nakrájenou cibulku, rozmarýn a zalijeme bílým vínem. Až se víno vyvaří, zmírníme plamen a vaříme 20min, podle potřeby podlijeme vodou nebo vývarem.

Po uplynulých dvaceti minutách přidáme vypeckované olivy a vaříme dalších 20min. Dochutíme solí a pepřem a podáváme.

Brokolici povaříme 10-15 minut v osolené vodě. V pánvi na másle osmažíme česnek do zlatova a odstraníme. Do pánve vhodíme nakrájené ančovičky a zasypeme strouhankou. Až strouhanka zezlátne, přidáme brokolici a trochu vody nebo vývaru. Na závěr smícháme s nastrouhaným parmazánem a můžeme podávat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *