Domácí bagety
Nejoblíbenější recept na bagety ke grilovanému masu, paštice, nebo jen tak.
http://www.testovanonadetech.com/aktivita/0218-bagety
Potřebujeme:
- 300 g hladké mouky
- 100 g polohrubé mouky
- 100 g žitné celozrnné jemně mleté
- 2 kávové lžičky sušeného droždí
- 2 kávové lžičky medu
- 2 kávové lžičky soli
- 380 ml vody
- mouka na pomoučení
Postup:
Do velké mísy dáme sůl s moukou.
V kastrůlku lehce ohřejeme vodu, přidáme med, rozmícháme a trošku vody odlijeme bokem do menší misky, kde rozmícháme droždí, které následně necháme pár minut vzejít.
Do mísy k mouce přidáme kvásek i zbytek vody a vařečkou důkladně mícháme – netrvá to dlouho, těsto bude lepkavější, ale to vůbec nevadí. Lehce pomoučíme vrch a dáme na hodinu a půl kynout.
Troubu si předehřejeme na 230 °C.
Těsto si rozdělíme nožem na požadovaný počet baget (ideálně 3-4 kusy) a lehce je vytvarujeme, není potřeba ani žádné válení.
Necháme 5 minut stát, pokapeme osolenou vodou, pomoučíme hladkou moukou a nožem uděláme pár ostrých zářezů.
Pečeme zhruba 20 – 25 minut.