Domácí bagety

Nejoblíbenější recept na bagety ke grilovanému masu, paštice, nebo jen tak.

http://www.testovanonadetech.com/aktivita/0218-bagety

Potřebujeme:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g polohrubé mouky
  • 100 g žitné celozrnné jemně mleté
  • 2 kávové lžičky sušeného droždí
  • 2 kávové lžičky medu
  • 2 kávové lžičky soli
  • 380 ml vody
  • mouka na pomoučení

Postup:

Do velké mísy dáme sůl s moukou. 

V kastrůlku lehce ohřejeme vodu, přidáme med, rozmícháme a trošku vody odlijeme bokem do menší misky, kde rozmícháme droždí, které následně necháme pár minut vzejít. 

Do mísy k mouce přidáme kvásek i zbytek vody a vařečkou důkladně mícháme – netrvá to dlouho, těsto bude lepkavější, ale to vůbec nevadí. Lehce pomoučíme vrch a dáme na hodinu a půl kynout.

Troubu si předehřejeme na 230 °C. 

Těsto si rozdělíme nožem na požadovaný počet baget (ideálně 3-4 kusy) a lehce je vytvarujeme, není potřeba ani žádné válení. 

Necháme 5 minut stát, pokapeme osolenou vodou, pomoučíme hladkou moukou a nožem uděláme pár ostrých zářezů. 

Pečeme zhruba 20 – 25 minut.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *