Rohlíky sádlové domácí

Jemné, křehké a nadýchané domácí rohlíky, které provoní vaši domácnost. Jednoduché a rychlé na přípravu.

Návod zde

Suroviny

Budeme potřebovat:
1/2 l mléko
40 g čerstvé droždí
100 ml olej
900 ghladká mouka
1 lžíce sůl
1 lžíce kr. cukr
150 ml vepřové sádlo
50 g máslo
Na potření:1 ks vejce,1 lžíce mléko
Na posypání:sůl, kmín, sezam

Postup přípravy

  1. Trochu mléka ohřejeme, přidáme cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek. V druhé misce smícháme mouku, olej, sůl, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout.
  2. Po vykynutí těsto rozdělíme na 15 – 20 malých kuliček.
  3. Vepřové sádlo a máslo necháme na mírném ohni rozpustit. Každou kuličku rozválíme na tenký oválný plát, potřeme ho rozpuštěným máslem a vepřovým sádlem a srolujeme.

6 Responses

  1. Hana Adámková napsal:

    Sádlo a máslo může být méně tak půlka a není to do těsta, ale na potírání před srolovanim.

  2. Pavla Adámkova napsal:

    Já bych nešidila, budou jak loupáky

  3. Tak jsem se dnes snažila . No za Korunu nejsou 😁😁😁

  4. Pavla Adámkova napsal:

    Jsou výborné, lepší jak kupované 😁😊

  5. Ale každý den se to péct nedá. Chtělo by to udělat hodně a hodit na mrazák. Ale nevím zda to bude , tak dobré.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *