Rohlíky sádlové domácí
Jemné, křehké a nadýchané domácí rohlíky, které provoní vaši domácnost. Jednoduché a rychlé na přípravu.
Návod zde
Suroviny
Budeme potřebovat:
1/2 l mléko
40 g čerstvé droždí
100 ml olej
900 ghladká mouka
1 lžíce sůl
1 lžíce kr. cukr
150 ml vepřové sádlo
50 g máslo
Na potření:1 ks vejce,1 lžíce mléko
Na posypání:sůl, kmín, sezam
Postup přípravy
- Trochu mléka ohřejeme, přidáme cukr a droždí. Necháme vzejít kvásek. V druhé misce smícháme mouku, olej, sůl, přidáme kvásek a zpracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě nakynout.
- Po vykynutí těsto rozdělíme na 15 – 20 malých kuliček.
- Vepřové sádlo a máslo necháme na mírném ohni rozpustit. Každou kuličku rozválíme na tenký oválný plát, potřeme ho rozpuštěným máslem a vepřovým sádlem a srolujeme.
Sádlo a máslo může být méně tak půlka a není to do těsta, ale na potírání před srolovanim.
Já bych nešidila, budou jak loupáky
https://lh3.googleusercontent.com/o-ChEzGqs1e996N1ILNvPb0WKUb5oo9ExDO7G1JPeBnIzA2qR8fPzn_ccSJqgpmAcKWsz5xCBdY92LMkPpNO97-q4YGxHlxD_veT=s0
Tak jsem se dnes snažila . No za Korunu nejsou 😁😁😁
Jsou výborné, lepší jak kupované 😁😊
Ale každý den se to péct nedá. Chtělo by to udělat hodně a hodit na mrazák. Ale nevím zda to bude , tak dobré.