Cheesecake Brownies
Ingredience
Brownies vrstva:
3/4 hrnku mandlové mouky
1/2 hrnku kokosové mouky
4 vejce
špetka himalájské soli
1/2 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene
3 lžíce kakaového prášku
vanilková esence
stévie podle chuti
1/2 hrnku horké vody
50g kakaové hmoty (nebo čokolády bez přidaného cukru)
150g kokosového oleje (lze použít i běžné máslo)
Cheesecake vrstva:
200g cream cheese nebo lučiny
vanilková esence
stévie podle chuti
1 vejce
Postup
- Troubu předehřejeme na 175°C.
- Nádobu o průměru 23 cm vyložíme papírem na pečení.
- Do misky vlijeme horkou vodu, přidáme kakao, stévii a vanilkovou esenci a vše společně promícháme.
- Do horké směsi přidáme kousky kakaové hmoty a máslo (kokosový olej) a mícháme, dokud se hmota nerozteče. Poté přidáme vejce a vše opět důkladně promícháme.
- Ve větší nádobě smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku, kypřící prášek a špetku soli, poté přidáme hotovou čokoládovou směs a vše znovu dobře promícháme.
- Vzniklé těsto vlijeme do připravené nádoby na pečení. Pokud chcete na povrchu brownies vytvořit “víry,” schovejte si půl hrnku brownies těsta, které do formy vlijete až po cheesecake vrstvě.
- Do menší misky vložíme lučinu, vanilkovou esenci, vejce a stévii a vše mícháme, dokud se nám nevytvoří hladký krém.
- Vzniklou cheesecake vrstvu rovnoměrně rozprostřeme po brownies vrstvě. Poté pomocí lžíce přidáme zbývající těsto na brownies a pomocí špičky nože vytvoříme “víry.”
- Vložíme do trouby a pečeme 35 – 40 minut. Propečenost kontrolujeme pomocí špejle.
- Hotové brownies necháme vychladnout a poté podáváme.