Cheesecake Brownies

Ingredience

Brownies vrstva:

3/4 hrnku mandlové mouky

1/2 hrnku kokosové mouky

4 vejce

špetka himalájské soli

1/2 lžičky kypřícího prášku z vinného kamene

3 lžíce kakaového prášku

vanilková esence

stévie podle chuti

1/2 hrnku horké vody

50g kakaové hmoty (nebo čokolády bez přidaného cukru)

150g kokosového oleje (lze použít i běžné máslo)

Cheesecake vrstva:

200g cream cheese nebo lučiny

vanilková esence

stévie podle chuti

1 vejce

Postup

  1. Troubu předehřejeme na 175°C.
  2. Nádobu o průměru 23 cm vyložíme papírem na pečení.
  3. Do misky vlijeme horkou vodu, přidáme kakao, stévii a vanilkovou esenci a vše společně promícháme.
  4. Do horké směsi přidáme kousky kakaové hmoty a máslo (kokosový olej) a mícháme, dokud se hmota nerozteče. Poté přidáme vejce a vše opět důkladně promícháme.
  5. Ve větší nádobě smícháme mandlovou mouku, kokosovou mouku, kypřící prášek a špetku soli, poté přidáme hotovou čokoládovou směs a vše znovu dobře promícháme.
  6. Vzniklé těsto vlijeme do připravené nádoby na pečení. Pokud chcete na povrchu brownies vytvořit “víry,” schovejte si půl hrnku brownies těsta, které do formy vlijete až po cheesecake vrstvě.
  7. Do menší misky vložíme lučinu, vanilkovou esenci, vejce a stévii a vše mícháme, dokud se nám nevytvoří hladký krém.
  8. Vzniklou cheesecake vrstvu rovnoměrně rozprostřeme po brownies vrstvě. Poté pomocí lžíce přidáme zbývající těsto na brownies a pomocí špičky nože vytvoříme “víry.”
  9. Vložíme do trouby a pečeme 35 – 40 minut. Propečenost kontrolujeme pomocí špejle.
  10. Hotové brownies necháme vychladnout a poté podáváme.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *