ROZDĚLENÍ HLAV U ESPRESSO KÁVOVARŮ


ROZDĚLENÍ HLAV U ESPRESSO KÁVOVARŮ

– přisedlá: na bojleru nebo spojená kovem s bojlerem

  k vyhřívání zde dochází přenosem tepla z bojleru a s teplotním  rozdílem hlava-bojler

– oddělená: vyhřívaná elektricky- – oddělená: vyhřívaná vodou

 tzv. – E61 : vyhřívaná cirkulací vody z bojleru teplotním gradientem (termosifon)

– saturovaná: 

vyhřívaná vodou z bojleru na přibližně stejnou teplotu – používá se u dualbojlerů

Typy hlav a bojlerů se navzájem kombinují, tudíž existuje mnoho typů kávovarů, které různým způsobem řeší tutéž věc.

Kromě stability vody z bojleru hraje stejnou nebo větší roli teplotní stabilita a setrvačnost hlavy.

Po desetiletí se používá systém teplejší vody z bojleru a stabilizace masou hlavy, kde je počítáno s tím , že měnící se teplota vody i hlavy nakonec vyústí v docela stabilní výsledek v páce.

Použití vody z bojleru o stejné teplotě jako hlava, je samozřejmě nejstabilnější řešení, protože stejné teploty se navzájem neovlivňují.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *