Tak tenhle gurmánský zážitek si nemůžu nechat sám pro sebe.
Procházíme se městečkem St. Wolfgang na břehu stejnojmenného jezera, když koutkem oka zahlédnu mě povědomý nápis z Havaje BBQ PULLED PORK. Tohle si nemůžu nechat ujít a už jsem stál v malém Grill pubu. Dal bych si PULLED pork Burger 🍔 Říkám anglicky holohlavému týpkovi který mistrně přehazoval špachtlemi natrhané kousky vepřového 🐖 na nerezové plotně přede mnou. „OK, A jak máš velký hlad?“ odpověděl mě borec česky….. 😎☝️ No velký začal jsem se sním bavit česky. Mezi tím do otevřené krabičky vložil ručně opečenou žemli a do její první půlky začal skládat čerstvou zeleninu, salát, rukolu, rajčata, karamelizovanou cibuli, chedar sýr, marinádu a když už to odpadávalo vedle, do druhé půlky začal vršit to 16 hodin pomalu uzené vepřové 🐷 do křupava dogrilované na plotně přede mnou. Když už to opravdu nebylo kam dávat, opatrně zavřel obě půlky krabičky i s burgerem. A podal mě k tomu dva ubrousky a originální pytlík s potiskem dobového novinového papíru. „Až to otevřeš dej si Burger do toho pytliku. Dobrou chuť“ Sliny mě kapaly už u toho výdejního okýnka. Po cestě k první lavičce se mě podlamovaly kolena, jakou jsem měl chuť na tu dobrotu. Maso bylo dokonale šťavnaté, zelenina dokonale čerstvá a marináda prostě originální. Opět musím konstatovat, že i Burger jde povýšit na kulinářské umění o kterém se dá napsat takový článek.