Domácí CIDER.

Aneb nejjednodušší alkoholický nápoj, který lze doma vyrobit nebo spíš ho necháváme aby se stal. Jedná se o spontánní cider.
No tak ona je to spíš taková skvašenina, ale prý je to mňamka pro střeva říká Hanka, která také tento mok vyprodukovala.

Postup:

jablečný mošt necháme stát v teple bez zavíčkování, zakrytý plátnem, proti hmyzu a prachu, a aby k němu mohly kvasinky ze vzduchu.

Po pár dnech začneme průběžně ochutnávat, po 3 dnech se objevily bublinky, bylo to mírně alkoholické a sladké, po 5 dnech se ztratila sladkost,pořád to bublalo a vůbec to nebylo kyselé. Po týdnu už byl silný a suchý a o den později začal mít kyselý podtón. I takhle jednoduše lze vyrobit domácí víno.

Jinak složitějšími procesy lze vyrobit i „pravý cider“,který dozrává více než 6 měsíců.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *